Contoh Lengkap Soal TOEFL Terbaru

Ditulis oleh: -
Contoh Lengkap Soal TOEFL Terbaru - TOEFL (Test of English as a Foreign Language) adalah test berbahasa Inggris yang biasa digunakan untuk menjadi salah satu tolak ukur seseorang bisa diterima di universitas Eropa. Kemampuan berbahasa Inggris yang kemudian dinilai dalam skor penilaian dalam test ini akan menjadi kunci jika anda ingin belajar di luar negeri.

Test ini akan menguci beberapa kemampuan seseorang dalam listening comprehension, grammar structure and write expression, reading comprehension dan writing. Nilai hasil ujian TOEFL berkisar antara: 310 (nilai minimum) sampai 677 (nilai maximum) untuk versi PBT (paper-based test).

Mungkin anda ingin belajar TOEFL karena ingin mencoba kemampuan berbahasa inggris. Dan mungkin, anda juga ingin belajar keluar negeri. Oleh karena itu, diblog ini ada beberapa contoh soal toefl yang bisa anda jawab sendiri.

Contoh Soal TOEFL bisa dilihat dibawah ini. Cobalah anda jawab langsung, karena dibagian bawah ada kunci jawaban dan pembahasannya.

1. Woman: Pardon me. Do you know what time that this store opens?
Man: I do not, but I believe that it is written on the door.

Narrator: What does the man imply that the woman should do?
a. Look on the door
b. Open the door
c. Ask someone else
d. Come back later

2. Woman: I am going to buy Johnny a toy train for his birthday.
Man: Are you sure he’d like one?

Narrator: What does the man imply?
a. Johnny loves toy trains
b. Johnny already has too many toy trains
c. Johnny said he wants a toy train
d. Johnny may prefer something else

3. Man: I need some shampoo for my hair.
Woman: All of the shampoo is in the back of the store on the third shelf.

Narrator: What will the man probably do?
a. Walk out of the store
b. Buy the shampoo
c. Come back later
d. Go to another store

4. Man: Are you going to go to the University of Texas to get your Doctorate?
Woman: I don’t think so.
Man: Why, have you been accepted to any other schools?
Woman: Yes, I have received news of acceptance from LSU, University of Tennessee, and Harvard.

Narrator: What are the speakers discussing?
a. The University of Texas
b. Schools with Doctorate programs
c. Where the woman will go to school
d. Who can get accepted to the most schools

5. Man: I’m really tired on studying for economics every weekend.
Woman: I hear you.

Narrator: What does the woman mean?
a. She has excellent hearing
b. She has heard the man talk about this frequently
c. She understands his point of view
d. She needs to have her ears checked

6. Man: We are going to get ice cream. Would you like to come with us?
Woman: I am waiting for a package to be delivered.

Narrator: What does the woman imply?
a. She does not eat ice cream
b. She has no money
c. She does not like packages
d. She will not be going

7. Woman: Are you going to go to the ball game?
Man: You bet!

Narrator: What does the man mean?
a. He will place a wager on the ball game
b. He will definitely go to the ball game
c. He likes to gamble
d. He does not like ball game

8. Man: That’s a nice car.
Woman: I got it almost four years ago.
Man. It looks brand new.Woman: Yes, it’s in good shape.

Narrator: What does the woman mean?
a. The woman needs a new car
b. She likes to exercise
c. She has a new car
d. The car is in good condition

9. Man: Did you get you movie passes?
Woman: I spoke to your secretary about it, and she took care of it for me.

Narrator: What does the man mean?
a. The secretary was responsible for getting the movie passes
b. The are no movie passes
c. He has the movie passes
d. The movie passes are in the mail

10. Man: How do you like living in America?
Woman: I am used to it know.

Narrator: What does the woman mean?
a. She has always liked living in America
b. She hates living in America
c. She is accustomed to living in America
d. She would rather live in America

Key: 1.a | 2.d | 3.b | 4.c | 5.c | 6.d | 7.b | 8.d | 9.a | 10.a

Semoga informasi Contoh Lengkap Soal TOEFL Terbaru ini bermanfaat bagi anda dalam memperdalam kemampuan berbahasa inggris.
Contoh Lengkap Soal TOEFL Terbaru
Contoh Lengkap Soal TOEFL Terbaru ditulis Oleh Sekedar Wawasan pada 2012-09-27T11:09:00+07:00 dengan rating 4 oleh 95 voters on Sekedar Wawasan.